ingredienten

500 gram lams(schouder)lappen
zout
peper uit de molen
35 gram boter
1 1/2 eetl. (olijf)olie
250 gram uien grof gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 1/2 dl vleesfond of bouillon
2 1/2 dl rode wijn
2 laurierbladen
4 kruidnagels
blik gezeefde tomaten

bereiding: 

Dep het vlees droog en snijd het in blokjes (2cm) en strooi er zout en peper over. meng goed soor elkaar.

Verhit een (braad)pan met dike bodem. Laat de boter smelten en voeg de olie toe. Bak het vlees onder voortdurend omscheppen in ca 6 minuten bruin. Breng intussen in een pannetje de vleesfond en rode wijn aan de kook.

Doe de uien en de knoflook bij het vlees en laat nog even bakken. Schenk het kokende fons- en wijn mengsel erbij en voeg de laurierbladen met kruidnagels toe. Temper het vuur, leg een deksel op de pan en laat het geheel ongeveer anderhalf uur zachtjes sudderen. Schep de hachee van tijd tot tijd om. Voeg een scheutje water toe indien er (te) veel vocht verdampt en de kans op aanbranden te groot wordt.

Proef na het sudderen de hachee en voeg zout en peper naar smaak toe. voeg ook nu pas de gezeefde tomaten toe. bind af op de gewenste dikte met allesbinder of maizena en laat alles nog even doorkoken. Verwijder de laurierbladen en kruidnagels.