ingredienten
1 ui
1 rode en 1 groene paprika
2 teentjes knoflook
3 rijpe tomaten
1 kg lamsstoofvlees
boter
1 eetlepel paprikapoeder
peper en zout
1 laurierblad
1 theelepel oregano
200 gram mosterd
200 gram tomatenpuree
2,5 dl bouillon
4 wortelen
2 klontjes suiker
250 gram champignons
2,5 dl room
bereiding:
maak de ui en paprika schoon en snij in reepjes, pel de knoflook en hak fijn, pel de tomaten en snij in stukken.
Bak de stukken vlees in een ruime pan met boter, laat goed dichtschroeien. Doe er de ui, knoflook en paprika bij. Laat ongeveer 15 minuten goed bakken. Doe er de kruiden en de mosterd bij. Roer de tomatenpuree door de bouillon en voeg samen met de tomaten bij het vlees.
Maak de wortelen schoon en snij in blokjes, doe deze samen met de suikerklontjes bij het vlees en laat ongeveer 1 uur sudderen.
Maak de champignons schoon en snij ze in stukken. doe ze bij het vlees en laat nog 15 minuten sudderen. Roer er tot slot de room door en laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Lekker bij rijst