ingredienten
2 Lamsbiefstukken
2 eetlepels sojasaus (ketjap)
1 theelepel kerrie
1 theelepel basilicum (fijngesneden)
olijfolie
Zout en peper
bereiding:
De bedoeling is dat het vlees enkele uren in de marinade ligt (liefst 24 uur) begin daarom op tijd aan dit recept.
Neem een kom waar de biefstukken helemaal in passen. Meng in deze kom de sojasaus, de kerrie, de fijngesneden basilicum en een scheutje olijfolie tot een marinade. Leg de biefstukken in de marinade en zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn met de marinade. Keer het vlees tussendoor een keer zodat de smaak van de marinade goed in het vlees trekt. Laat het vlees voordat het gegrild wordt op kamertemperatuur komen.
Rooster de biefstukken 1 á 2 minuten per kant op een hete barbeque. Leg daarna de biefstukken aan de zijkant van de barbecue waar het minder heet is en laat de biefstuk hier nog ongeveer 5 minuten roosteren.
Bestrooi de biefstuk met zout en peper naar smaak.