Ingrediënten:
500 gr lamsvlees (resten van bereide bout of gehakt)
2 kleine of 1 grote courgette
2 uien
1 paprika
500 gr penne
200 gr mozzarella
50 gr parmezaanse kaas
100 cc melk
Olijfolie
1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
Peper
Zout
Eventueel gehaktkruiden
Voor de bechamelsaus
½ l melk
30 gr boter
40 gr bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 C
Maak de bechamelsaus. Laat de boter smelten in een pan en doe de bloem erbij. Laat de bloem even gaar worden en voeg geleidelijk de melk toe onder voortdurend roeren. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Laat de pan van het vuur en meng 100 cc melk en ongeveer 1/3 van de bechamelsaus door de pasta.
Bak ondertussen het lamsvlees (of gehakt) samen met de gesnipperde uien en de in blokjes gesneden courgette en paprika op hoog vuur gaar. Roer regelmatig. Breng op smaak met de oregano, zout en peper (en eventueel gehaktkruiden). Heb je het graag pittig, doe er dan ook een snufje cayennepeper bij.
Doe de helft van de penne in een ingevette ovenschaal. Doe hierover het vlees/groente mengsel en leg hier de in schijven gesneden of geraspte mozzarella overheen. Dek af met de rest van de penne en bedek de bovenkant met de rest van de bechamelsaus. Strooi geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas over de bovenkant.
Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven totdat deze goudbruin kleurt.
Serveer warm, lekker met een frisse salade.